micro-dose

Vervangende drug voor XTC = XTC-LIGHT

Xtc wordt steeds vaker vervangen door de lichtere drug xtc-light, oftewel: 4FA. “Je bent nog steeds in staat een normaal gesprek te voeren en vooral de dag erop rapporteren mensen minder klachten dan na het gebruik van xtc,” aldus Daan van der Gouwe van het Trimbos-instituut.

Het effect van de drug 4-fluoramfetamine, ook wel 4-FMF, 4F of 4FA genoemd, is te vergelijken met xtc, maar dan lichter. Vorig jaar is het aantal tests voor xtc-light dat wordt aangeboden bij testlocaties van drugs verdubbeld. Het gaat hierbij om 700 testen, dat is ongeveer zes procent van het totale aantal testen. Zo meldt het AD.

Er is een trend te zien in het gebruik van 4FA. Dit komt volgens Van Der Gouwe omdat de xtc die nu op de markt is “zo sterk is dat mensen onder invloed van een pil niet meer normaal kunnen nadenken, moeilijk uit hun woorden komen en erna soms nog dagenlang van de kaart zijn”. Xtc-light stond op de geneesmiddelenlijst, maar is er vanaf gehaald. Omdat het nog niet is verboden volgens de Opiumwet kan het legaal worden gekocht.

bron:http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2016/05/vervangende_drug_voor_xtc_xtcl.html