4FA vanaf 1 april verboden

4FA vanaf 1 april verboden

Vanaf 1 april 2017 staat 4-FA (4FMP) officieel op lijst I van de Opiumwet. Hieronder vallen onder andere cocaïne, lsd en ook xtc. Vanaf april wordt dus ook 4FA gezien als drugs.

Dit nieuws is vast bij bij velen van jullie al bekend. Doordat het middel niet meer als Research Chemical wordt beschouwd zal de verkoop in smartshops en webshops vanaf 1 april stoppen.

Tot nu toe bevond 4-FA zich op een grijs gebied. Het gebruik en bezit van Research Chemicals is in Nederland legaal, zij vallen niet onder de geneesmiddelenwet, alsook niet onder de warenwet of kruidenprepartenwet. De snelgroeiende populariteit van dit middel is ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu niet onopgemerkt gebleven. Zij deden onderzoek naar de effecten van 4FA. Zij deden uitspraak over de gezondheidsrisico’s en achtte het gebruik hiervan niet veilig.

Het feit dat door de overheid nu 4FA wordt verboden is enkel gebaseerd op aannames, van zorgvuldig onderzoek is geen sprake geweest. Bewijs over de mogelijke schadelijke gevolgen van dit middel ontbreekt. Het lijkt erop dat het verbieden van 4FA de enigste manier is om te proberen om de vraag naar het middel te beperken.

Of het gebruik van 4FA daadwerkelijk zal verminderen door de nieuwe wetgeving is de vraag en 4FMA is al online verkrijg baar. Als mensen het willen gebruiken komen zij er toch wel aan, enkel de verkoop zal verschuiven naar de zwarte markt of een alternatieve stof.

bron: http//www.4-fmp.net/4-fa-vanaf-1-april-verboden/